40% м'яса – фальсифікат: експерти назвали прості способи виявити неякісну продукцію

Тим, хто ще не купував м'ясо на свято

Прилавки українських магазинів заполонила фальсифікована та неякісна продукція.

Окрім масла, ковбаси фальсифіковане продають і м'ясо. На щастя, визначити якість продукції споживачі тепер можуть самостійно.

Експерти назвали кілька простих порад, як визначити якість м'яса.

  • Визначити, чи заморожували м'ясо раніше, досить у рукавичці, серветкою або через пакування натиснути на м'ясо пальцем так, щоб на ньому залишилася невелика ямка.

Якщо м'ясо відразу ж повернеться в попереднє положення і ямка вирівняється, м'ясо свіже і не заморожувалося.

 

А якщо ямка залишиться, така продукція повинна викликати запитання, – розповіла деканка факультету харчових технологій Національного університету біоресурсів і природокористування Лариса Баль-Прилипко.

  • Несвіже м'ясо можна визначити на запах.

Навіть якщо продукція вимочувалася в різних розчинах, повністю перебити запах не вдасться. Перед покупкою м'ясо обов'язково потрібно понюхати. Якщо є будь-які сторонні та неприємні запахи, його краще не їсти.

  • Який вигляд у м'яса.

Продукція на прилавку має бути в міру сухою, не завітреною, але й без рідини в лотку. Якщо з м'яса витікає вода, то це означає, що його заморожували.

  • За кольором м’ясо моє бути від рожевого до темного червоного з темним відтінком, залежно від того, якої воно тварини.

Не повинно бути зверху білої плівки. Такі плівки – бактерії дріжджів, – пояснила Лариса Баль-Прилипко.

  • Не варто купувати акційне м'ясо. 

Акційні пропозиції – це найчастіше продукція, термін зберігання якої закінчується. Тому купуючи м'ясо з великою знижкою, ви ризикуєте отримати неякісну продукцію. Крім того, зберігати таке м'ясо вдома не варто. Воно зіпсується вже наступного дня.  

Джерело: Оbozrevatel

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook