4 небезпечні помилки під час миття посуду
Є важливі нюанси
Ми миємо посуд щодня, але навіть не задумуємося про те, що така проста справа може нам нашкодити. Зокрема, через недбале миття, можна збільшити кількість патогенних бактерій. Китайський портал WeChat назвав чотири небезпечні помилки, яких припускається багато людей.
Тарілки
Краще не складайте брудні тарілки одна на одну, адже тоді тарілки будуть брудними з обох боків і це лише збільшить час миття. Також важливо промивати ємності та ножі після сирого м'яса чи риби окремо від іншого посуду.
Витирання
Після миття посуд обов’язково треба витирати. По-перше, у залишках води розмножуються бактерії. По-друге, на тарілках можуть залишитися розводи від води, а на металевому посуді з’являтиметься іржа.
Губка
Не можна мити посуд брудною губкою. На ній може жити близько двох десятків бактерій, у тому числі кишкова паличка, сальмонела, золотистий стафілокок та кандида біла. Всього за тиждень на новій губці може накопичитися до 2 млрд бактерій, які розносяться по посуду і можуть викликати різні захворювання. Після використання губку треба добре промити і просушити. Періодично дезінфікуйте губки в окропі і використовуйте не довше двох тижнів.
Дезінфекція
Навіть, якщо ви миєте посуд чистими губками або в посудомийці, треба час від часу дезінфікувати столові прибори. Для цього їх можна прокип'ятити їх у великій каструлі близько 10 хвилин.
Джерело: "Дивогляд"
Радіо Трек: НОВИНИ