2 солоні огірки та банка квасолі – «на виході» салат крутіший за «Олівʼє»: швидкий рецепт смакоти

Підійде і на свято, і на будень

Овочевий  салат з консервованою квасолею, маринованими огірками, кукурудзою та зеленою цибулею – ситна пісна страва, з приготуванням якої впорається навіть кулінар-початківець.

Інгредієнти:

  • 1 банка — білої квасолі;
  • 100-130 г — солоних огірків;
  • 50-70 г — консервованої кукурудзи;
  • 1-2 - стебла зеленої цибулі;
  • 1- маленький зубчик часнику;
  • 2 ч. ложки — лимонного соку;
  • 1 ч. ложка — гірчиці;
  • 2 ст. ложки — рослинної олії.

З консервованої квасолі злити рідину. Приблизно половину банки квасолі викласти в глибоку миску.

Додати до неї рослинну олію, лимонний сік, готову гірчицю і зубчик часнику. Збити блендером до отримання однорідної пасти.

Солоний огірок нарізати дрібними кубиками. Якщо він дуже водянистий, трохи відтиснути, щоб прибрати зайвий розсіл. Зелені листя цибулі дрібно нарізати.

Додати до квасолевої пасти нарізані огірки, цибулю, кукурудзу та решту квасолі. Обережно перемішати ложкою.

Спробувати на смак і, за необхідності, досолити. Також можна додати перець за бажанням.

Смачного!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook