17-річного вбивцю свого батька та бабусі засудили до 11 років

Хлопець зарубав тата та бабусю сокирою

Суд залишив без змін вирок Рівненського міського суду від 10 жовтня 2016 року, яким 17-річного рівнянина Максима визнано винуватим в умисному вбивстві бабусі й батька. Вбивця покараний до 15 років позбавлення волі у виправній колонії.

Кривава подія сталася у Рівному в одній із висоток на вул. Данила Галицького уночі в грудні 2014 року.

Усе почалося з конфлікту між 15-річним Максимом та його 64-річною бабусею. Після словесної суперечки жінка пішла відпочивати, проте розгніваний підліток не вгамувався. Взявши на кухні сокиру, він зайшов до бабусиної кімнати та не менше дев’яти разів ударив її по голові, а також раз по лівій кисті.

Від шуму в сусідній кімнаті прокинувся батько. В наступну мить він і сам став жертвою сина.

Максим, аби приховати вчиненийний злочин, із сокирою накинувся на родича, який намагався захищатись.

Судмед експертиза встановила, що нападник завдав батькові понад тридцять ударів сокирою по голові, шиї та правому плечі.

Бабуся Клавдія та її 38-річний син Віталій померли в результаті відкритої черепно-мозкової травми, багатоуламкових переломів кісток склепіння та основи черепа з ушкодженнями мозку.

Знаряддя вбивства підліток одразу ж викинув на територію будівництва поряд із будинком. Обтерши закривавлені руки та одяг снігом, повернувся до помешкання з двома покійниками.

У жовтні 2016 року Рівненський міський суд визнав Максима винуватим за фактами умисного вбивства та умисного вбивства, вчиненого з метою приховати інший злочин, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство.

Підлітка засудили до 15 років.

Представник обвинуваченого оскаржила вирок суду першої інстанції в апеляційному порядку, стверджуючи в апеляційній скарзі, що вирок Рівненського міського суду є незаконним, необґрунтованим та немотивованим, таким що підлягає скасуванню з призначенням нового розгляду в суді першої інстанції.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області розглянули справу ще раз, проте апеляція лишилась не задоволеною. 

Отже, найближчі 11 років рівненський різник відбуватиме покарання у виправній колонії, оскільки суд першої інстанції зарахував строк попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook