13 найкорисніших рибних консервів, якими варто запастися

Вони містять величезну кількість поживних речовин і вітамінів

Консервована риба багата поживними речовинами, економічна й ідеально підходить для швидких страв або закусок. Вона містить високоякісний білок, жирні кислоти омега-3, а також необхідні вітаміни та мінерали, які приносять користь здоров'ю.

Якими консервами з риби слід запастися?

  • Сардини

Велика кількість жирних кислот омега-3, які допомагають зменшити запалення і підтримують здоров'я серця та мозку. Багаті на кальцій, що сприяє зміцненню кісток, а також на вітамін D і B12.

22,6 грама (г) білка на банку вагою 100 г.

  • Оселедець

Містить корисні жири, які підтримують роботу мозку і здоров'я серця, водночас борючись із запаленням. Багатий на антиоксиданти, такі як селен, що бере участь у виробленні гормонів щитоподібної залози, синтезі ДНК і захисті від окисного ушкодження. Містить вітаміни D і B12. А ще консервований оселедець - це джерело білка.

  • Копчена риба

Кіппери, які являють собою копчений оселедець, мають таку ж користь для здоров'я, як і звичайний консервований оселедець. Він багатий на жирні кислоти омега-3. Це хороше джерело вітаміну D.

21 г білка на порцію в 85 г.

  • Лосось

19 г білка на банку 92 г. 13,8 мікрограмів (мкг) вітаміну D на порцію - майже 100% від добової норми. Відмінне джерело омега-3

  • Тріска

Пісний білок (9 г білка і 89 калорій на банку 85 г).

Може сприяти стійкій втраті ваги як частина дієти з високим вмістом білка.

  • Блакитний тунець

Дослідження показують, що блакитний тунець містить більше білка, ніж інші види. Містить фенілаланін і триптофан, амінокислоти з антидепресантними властивостями. Триптофан також необхідний для роботи мозку та здоров'я імунної системи.

  • Райдужна форель

17 г білка і 100 калорій на порцію в 85 г.

Володіє антиоксидантними, протираковими й антибактеріальними властивостями. Хороше джерело корисних жирів. Багата необхідними вітамінами й мінералами.

  • Скумбрія

Містить корисні для серця омега-3, вітамін D і вітамін B12. Може поліпшити артеріальний тиск, рівень тригліцеридів у сироватці (жири в крові) і рівень холестерину. Високоякісне джерело білка, а також багата на селен.

  • Анчоуси

Вони багаті на омега-3 і є хорошим джерелом кальцію. Містять 25% вашої добової потреби в залізі на банку на 57 г. Вживання консервованих анчоусів може допомогти людям із дефіцитом заліза.

  • Устриці

Хороше джерело омега-3. Багаті на залізо, селен і цинк. Підтримують імунну функцію, здоров'я серця і вироблення енергії.

  • Кальмар

13 г білка і 78 калорій на порцію в 85 г. Багатий натрієм, калієм, магнієм, фосфором і цинком і водночас має низький рівень жиру. Хороше джерело омега-3.

  • Мідії

Багаті на вітаміни групи B, які сприяють виробленню еритроцитів і підтримують здоровий обмін речовин. Хороше джерело білка й омега-3. Підтримують здоров'я серцево-судинної системи та покращують рівень енергії. Підвищують імунну функцію.

  • М'ясо краба

15 г білка і менше 1 г жиру на порцію в 85 г. Консервоване м'ясо краба багате на вітаміни та мінерали. Понад 50% від рекомендованої добової норми селену на порцію.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook