10 найкращих продуктів для очищення печінки

Як очистити печінку від токсинів

Печінка – один з найважливіших органів, який відповідає за детоксикацію нашого організму і в цілому за якість життя. Щоб якісно виконувати свої функції, вона має бути здоровою. Потурбуватися про неї можуть певні продукти харчування.

Грейпфрут

Містить антиоксиданти, які сприяють очищенню і регенерації печінки.

Часник

Сприяє посиленому синтезу в організмі глутатіону – антиоксиданту, що захищає печінку від окислювального стресу.

Зелений чай

Оскільки печінка дуже тісно пов’язана з метаболізмом жирів, вона сама може ожиріти. Антиоксиданти в зеленому чаї допомагають розщеплювати жири і виводити їх.

Капуста

Всі представники хрестоцвітих – білокачанна і червонокачанна капуста, броколі, брюссельська – інтенсивно очищають печінку від токсинів. Саме тому людям, які палять, радять вживати багато капусти.

Помідори

Містять трипептид глутатіон, який має детоксикаційну дію. Крім того, вони багаті на лікопін: він гальмує процеси окислення жирів у клітинах печінки.

Лимони

Лимонний сік виводить токсини та холестерин, а також прискорює обмінні процеси у печінці. Завдяки високому вмісту вітаміну С стимулюється виділення жовчі.

Авокадо

Джерело амінокислот, антиоксидантів та клітковини. Вони сприяють виведенню шлаків, що накопичуються у нашому тілі. Також містять глутатіон,  необхідний печінці для виведення токсинів.

Листова зелень

Завжди повинна бути в нашому меню, оскільки є джерелом поживних речовин (особливо зелень з гірчинкою – типу руколи). Вона стимулює вироблення жовчі, фільтрує пестициди і гербіциди та нейтралізує важкі метали.

Куркума

Підштовхує печінку до інтенсивнішого вироблення жовчі, тим самим сприяючи емульгації жирів і кращому перетравлюванню.

Буряк

Відфільтровує з крові небезпечні важкі метали і таким чином очищає печінку.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook