1,4 мільйони корейців рвуться на «священну війну», але... Їх ще не мобілізували (6 ФОТО)

Поки?

Соцмережами шириться паніка: Північна Корея за два дні мобілізувала 1,4 мільйони бажаючих взяти участь у «священній війні». Однак це неправда

Читаємо видання Reuters, яке уважно стежить за розвитком подій на Корейському півострові.

ОТЖЕ

  • Північна Корея заявила, що 1,4 мільйона людей подали заявки на вступ до армії на тлі напруженості з Південною Кореєю. Про це повідомив північнокорейський державний рупор KCNA.

  • Минулого року Північна Корея робила аналогічну заяву, в якій йшлося про те, що 800 тисяч північнокорейців готові добровільно піти в армію, щоб боротися проти США.

  • У 2017-му Північна Корея заявляла про 3,5 мільйони добровольців, які готові воювати зі США під час чергового витка напруженості, пов'язаного з санкціями.

Щоразу такі заяви керівництва КНДР супроводжується патетикою про «священну війну», «знищення ворога кулаком революції» та іншою пропагандистською тріскотнею.

Зараз це відбувається після того, як Кім Чен Ин звинуватив Південну Корею в запуску дронів з листівками, а потім підірвав залізниці на кордоні.

 

Мовляв, дивіться мені, а то 1,4 мільйона людей мобілізуємо, якщо надумаєте на нас напасти.

Ці заяви про добровольців неможливо перевірити незалежно, - пояснює Reuters.

Міністерство оборони Південної Кореї вже заявило, що якщо Північна Корея наважиться завдати шкоди її громадянам, це буде «днем кінця режиму».

 

Південнокорейські експерти вважають, що такою риторикою Кім Чен Ин намагається об'єднати населення навколо «зовнішнього ворога», щоб підтримувати свій статус-кво.

Жодних даних західних розвідок про те, що Північна Корея збирається наступати на Південну, немає.

Хоча повністю виключати таку можливість, безперечно, не можна. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook