Зеленський доручив посилити заходи безпеки на Рівненщині: про які місця йдеться

Будуть металодетектори та інтелектуальні камери спостереження, які розпізнають обличчя та номерні знаки авто

Володимир Зеленський наказав посилити заходи безпеки у громадських місцях на Рівненщині. Зокрема, особливу увагу зосередити на освітніх закладах, будівлях місцевого самоврядування та інших, де є значне скупчення людей. 

Таке доручення він дав під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Серед основних практичних кроків, окрім вже згаданої безпеки публічних просторів, яка, крім іншого, передбачає застосування інтелектуальних систем відеоспостереження з можливістю розпізнавання облич, номерних знаків, типу, моделі, марки, транспортних засобів, він назвав також проєкти «Поліцейський офіцер громади» та офіцер освітнього середовища.

Так, на сьогодні у всіх 64 ТГ Рівненщини працюють поліцейські офіцери громад. Область лідирує в проєкті.

Також у 63% закладах освіти Рівненщини підключена «тривожна кнопка».

 

Таким чином школи і дитсадки перебувають під захистом поліції охорони. Найближчим часом у найбільших закладах освіти повинні будуть нести службу поліцейські, які відповідатимуть за безпеку дітей.

 

Згідно з критеріями, таких закладів в області є 56.

Офіцери освітнього середовища будуть забезпечувати весь спектр безпеки у навчальному закладі: від превенції до реагування на будь-які інциденти. 

За словами керівника Національної поліції України, за безпеку дітей має відповідати спеціально підготовлена особа, яка пройшла ретельний відбір, медичне та психологічне обстеження та спеціалізоване навчання. Саме працівник поліції має ширший функціонал: і на перевірку осіб, і на застосування усіх поліцейських заходів примусу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень