Завтра в одному з сіл Рівненщини знищать усіх свиней

Через спалах африканської чуми

Завтра у селі Черниця Корецького району знищать усіх свиней. Все через спалах африканської чуми. Начальник головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області Володимир Лазарчук зазначає, що наразі у селі налічується близько трьохсот свиней. Для того, аби запобігти поширенню інфекції – тварин потрібно умертвити:

В населеному пункті під час карантину не має бути жодної живої свині. Тобто, свині які є в населеному пункті - вони вибиваються. Це стосується тільки свиней.

Зауважимо, що за минулі 2 дні ветеринари вилучили та спалили 38 свиней загальною вагою більше 1,5 тони.  Володимир Лазарчук каже, що із села Черниці буде й заборонено вивіз зерна, оскільки вірус може перенестися саме через корм, яким годують свиней. Зазначимо також, що власникам свиней обіцяють компенсувати втрату господарства за ціною, яка наразі існує на ринку - 25-26 грн за кілограм живої ваги.

Додамо, що карантинні заходи триватимуть 40 днів. Впродовж цього часу спеціалісти спостерігатимуть за свинями, що у господарствах сусідніх сіл: Богданівка, Бриків та Крилів. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень