Замша і кашемір: Як почистити пальто в домашніх умовах

За допомогою підручних засобів

Пальто – традиційний атрибут осіннього гардероба. Цей верхній одяг популярний і серед жінок, і серед чоловіків. Пальто – тепле і стильне, але потребує особливого догляду. Почистити пальто часто можна в домашніх умовах, але у випадку серйозних забруднень потрібно скористатися послугами хімчистки.

Пропонуємо вам кілька порад щодо чищення пальт з різних матеріалів в домашніх умовах.

Як почистити пальто з кашеміру

Чистити вироби із кашеміру потрібно обережно. Один неправильний рух і пальто можна зіпсувати. Видалити пил з поверхні можна вологою ганчіркою, просто протріть його.

Видалити пляму з пальта можна за допомогою гліцерину та аміаку, змішавши його у рівних пропорціях. Протріть сумішшю пляму, а потім знову чистою вологою ганчіркою.

Якщо на етикетці вказано, що ваше кашемірове пальто можна прати, то дотримуйтеся умов прання – температури і без віджиму. Викручувати кашемір заборонено, після прання його потрібно розстелити на рівній поверхні і таким чином сушити.

Як почистити замшеве пальто

Замша – практична поверхня, яка не так швидко брудниться і легко чиститься.

Освіжити вигляд замші можна за допомогою ватного тампона з нашатирним спиртом. Просто протріть цим пальто.

Жирні плями з замші допоможе вивести молоко і сода. З’єднайте 100 мл молока і 1 ч. л. соди. Нанесіть розчин на пальто на кілька хвилин, потім протріть щіткою для замші. Також жирну пляму можна вивести крохмалем. Присипте ним проблемні ділянки, залиште на кілька годин, а потім акуратно змахніть залишки щіткою.

Заломи на замші можна прибрати за допомогою відпарювача.

Прати вироби з замші можна при температурі 30 градусів, потім акуратно повісити стікати і сохнути.

Джерело: lifestyle.today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень