ТОП-3 речі, які не можна прати в режимі швидкого прання

Їх можна зіпсувати, або не досягти бажаного результату

Сучасні пральні машинки пропонують десятки програм для прання. Часто господині обирають функцію «Швидке прання», адже цикл прання триває всього 40 хв. Він вважається найбільш економним за рівнем енерговитрат.

Однак експерти не радять таку функцію для усіх без винятку речей. Є ті, які краще прати іншим способом. Йдеться про сильно забруднені речі, постільну білизну та рушники, а також делікатні тканини.

Сильно забруднені речі

Аби випрати сильно забруднені речі, потрібна висока температура. Під час швидкого режиму вода нагрівається лише на 30-40 градусів. Та й сам цикл прання нетривалий, тож якісно випрати речі не вдасться. Хіба, якщо одяг був до цього замочений мінімум на 20 хвилин у воді з мийним засобом.

Постільна білизна та рушники

Цей вид текстилю треба прати при потужніших налаштуваннях – температуру краще обирати від 60 градусів.Тільки так можна позбутися пилових кліщів, які можуть бути в речах. Ба більше, прання постільної білизни може навіть «вбити» вашу машинку. Постільна білизна і рушники вбирають багато води, а машинка у швидкому режимі не встигає рівномірно розподілити речі по барабану. Тож вони з великою силою б'ються об стінки барабана.

Тонкі та делікатні тканини

Для таких речей є спеціальний режим, який буде прати їх з особливою обережністю. Не дарма на функції «Делікатне прання» можлива температура води не більше 30 градусів і сам цикл прання відбувається з обертами на мінімальній швидкості, аби не пошкодити волокна речей.

Джерело: meta

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень