Декомунізувати будівлю у центрі Рівного просить городянин

Мова йде про барельєф на будівлі Головпоштамту

На думку ініціатора декомунізації барельєфу Артема Остапюка, ця мозаїка зовсім не вписується в концепцію сучасного європейського міста. Адже символізує єдність Радянського Союзу та возвеличує СРСР над іншими державами.

Тож звернувся з петицією до влади Рівного, у якій вимагає:

Знести барельєф, натомість на його місці намалювати мурал (вид монументального живопису) чи викласти мозаїкою новий красивий малюнок, який буде вирізнятися з-поміж однотипної радянської забудови та буде радувати око рівнян та гостей міста.

Приблизно такою хоче бачити стіну Головпоштамту Артем Остапюк:

Але не вказує, де на таку заміну зображення взяти гроші.

До речі, мозаїка на стіні Головпоштамту існує понад 30 років. Демонтувати її місцеві активісти вимагали ще у 2015 році. Втім, влада лише замалювала на стіні серп з молотом, які вважають символами СРСР. 

Свою петицію Артем Остапюк зареєстрував позавчора. Однак жодного підпису городян з необхідних для розгляду владою петиції 300 вона ще не зібрала. Тож, можливо, для городян декомунізація стіни поштамту - не таке й нагальне питання.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень