Замінити пам’ятник жертвам Чорнобильської катастрофи просять у Рівному

Кажуть, за нинішній його стан соромно перед іноземцями

Микола Гайбонюк

З таким проханням прийшов на засідання бюджетної комісії міськради голова правління міської громадської організації «Рівненські ветерани-чорнобильці» Микола Гайбонюк. Він пояснив, що за 18 років з часу встановлення пам’ятника на розі вулиць Симона Петлюри та Гетьмана Мазепи він почав виглядати жалюгідно:

Основа пам’ятника розповзається і опускається. Плитка, якою обкладено, в багатьох місцях пообвалювалася. Проступають грунтові води. Це стосується основи пам’ятника.

 

Що стосується пілонів (їх чотири). Вони виконані з бетону і зверху покриті мармуровою крихтою. В деяких місцях те оздоблення повідвалювалося шматками.

Микола Гайбонюк запропонував реконструювати пам’ятник і замінити у ньому бетонні пілони на гранітні. Пояснив, що торік цю проблему порушували перед міським головою Володимиром Хомком.

Начальник міського управління капітального будівництва Сергій Кушнір поінформував, що за дорученням міського голови, вони вивчали це питання.

І на виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції пам’ятника потрібно десь 100 тисяч гривень, а на заміну пам’ятника з благоустроєм – не менше 1 мільйона гривень.

Бюджетна комісія ніякого рішення з цього приводу не ухвалювала. Депутати пообіцяли повернутися до розгляду цього питання через деякий час. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень