Залишати чек на касі супермаркету небезпечно для гаманця. Експерти пояснили, у чому справа

Більшість легковажно залишає цей важливий платіжний документ просто біля каси

Експерти пояснили, чому залишати чек про оплату покупок у магазині біля каси небезпечно. І є кілька доволі вагомих причин.

Оберіг від неприємностей

Якщо ваш шопінг не обмежується одним магазином і ви продовжуєте закупи в інших магазинах, та ще зі схожим товаром – краще зберігайте чеки до повернення дому. Не всі магазини мають камери схову, а часто ми й самі не хочемо залишати речі де інде. Охоронці закладу, помітивши схожий товар, можуть вимагати показати чек. Тож краще цей папірець тримати біля покупок, з якими ви відправляєтеся по магазинах далі. 

Мішень для аферистів 

Якщо ви надаєте перевагу розрахунку платіжними картками, то знайте, останні цифри номера картки відображаються у чеку. І цієї інформації уже достатньо шахраям аби вчинити підступність. Шахраї можуть стежити за вами, підібрати чек у магазині, віднайти ваш номер телефону та випробовувати на вас свої нові шахрайські схеми. Найбільш поширені серед них – спроба переконати у тому, що картка заблокована і вимога прочитати код зі смс повідомлення. Попри поширеність і банальність такої схеми, щодня її жертвами стають десятки осіб. 

Більш просунуті аферисти можуть навіть зламати банківський застосунок, хоч мають при собі лише настільки обмежену інформацію, як сума покупки та останні цифри картки. 

Якщо не збираєте вдома макулатуру з чеків, то принаймні порвіть чек на дрібні шматочки, перш ніж викинути у смітник.

Джерело: gsm.info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень