Закохався, посварився і ...опинився у Случі: поліцейські вночі дивом врятували підлітка

Хоча могли загинути самі

На Житомирщині посеред річки Случ мало не замерз 16-річний хлопець.

Близько опівночі у ніч проти середи до Новоград-Волинського відділу поліції зателефонувала схвильована жителька райцентру. Жінка повідомила, що її 16-річний син пішов на прогулянку і вже кілька годин не виходить на зв'язок.

Правоохоронці встановили, що парубок був на побаченні, однак близько 22 години пара посварилась.

 

Дівчина пішла додому, а хлопець побрів убік залізничного мосту через річку Случ.

Проте додому не дійшов.

Поліцейські вирушили на пошуки хлопця.

– Оскільки місцевість засипало снігом, доїхати безпосередньо до моста машиною можливості не було. Тому ми дістались туди пішки по залізничних коліях.

 

Біля мосту побачили свіжі сліди взуття і куртку, в яку, за описом матері, був одягнений юнак. Покликали – і почули у відповідь крики про допомогу, - розповів капітан поліції Михайло Мосцицький.

Голос лунав з-під мосту. Коли правоохоронці спустились з пагорба до берега, побачили парубка: він сидів на острівці посеред річки, скрутившись від холоду. Поліцейські крок за кроком дістались до безпорадного юнака по льодовій поверхні.

У якийсь момент на одній з ділянок річки провалився і старший лейтенант поліції, але йому вдалося швидко вибратися з крижаної пастки.

– У хлопця зуб на зуб не потрапляв, він був у шоковому стані і закляк на морозі. Ми надягнули на нього куртку і швидко повідомили про нашого знайду медикам та до чергової частини підрозділу.

 

Однак до рятівних автомобілів потрібно було ще пройти шлях у зворотному напрямку, - зазначив Вадим Мищик.

Тож, підтримуючи юнака, правоохоронці подолали близько 1,5 км по льоду і снігу вище колін. Потім передали хлопця медикам, його терміново госпіталізували. Сам врятований не зміг чітко пояснити, як опинився посеред річки.

За словами медиків, юнакові добряче пощастило, що його так швидко розшукали, адже шансів діждатися ранку у нього майже не було.

Наразі життю 16-річного хлопця нічого не загрожує.

Повідомляє: Час Плюс

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень