«Кулі обирають найкращих», - на Рівненщині поховали 23-річного загиблого в АТО

Мешканця Дубровиці Юрія Колесника

Земляки Юрія Колесника писали зворушливі слова на його адресу у соцмережі Фейсбук.

Міський голова Дубровиці Богдан Микульський висловив співчуття рідним загиблого:

Велике горе прийшло в сім'ю Олександра Володимировича та Валентини Василівни, велике горе прийшло на нашу Дубровиччину.


Вчора всі навколишні села зустрічали тіло нашого героя, встеляючи його останній шлях до батьківської хати найкращими квітами. Люди, серед яких було багато дітей, пізнього вечора з запаленими свічками стояли на колінах та сльозами на очах просили Бога за упокій душі загиблого Юрія. 

 

Низький уклін батькам, які виростили і виховали героя, вічна слава та пам'ять герою України Юрію. Слава Україні. Герою Слава!

"Свободівець" із Дубровиці Сашко Задорожний, який був особисто знайомий з хлопцем, написав таке:

Кулі примхливі, як дівчата - обирають найкращих...

27 жовтня провели в останню путь Дубровиччанина, побратима, прихильника ВО "Свобода", активіста, захисника України, солдата 28-ї окремої механізованої бригади, Героя - Колесника Юрія Олександровича.

Народився Юрко 22 березня 1994 року, в багатодітній патріотичній родині, батько розмальовував церкви, старший брат став священником. Був щирим, відвертим, жвавим, веселим, справжнім... Поховали Юрка на Дубровицькому міському кладовищі, поряд із дідом - Колесником Володимиром Потаповичем, який воювов у лавах УПА, і за що радянські окупанти запроторили повстанця до сибірських таборів.


Восени 2013 року Юрко підписав контракт із ЗСУ, тож російсько-українську війну зустрів у 80-й ОАМБ.
29 листопада 2015 року був нагороджений пам'ятним нагрудним знаком Міністерства Оборони України "Захиснику України".

Загинув Юрій, 23 жовтня 2017 року, підірвавшись на ворожій міні в сірій зоні, поблизу с.Богданівка, Волноваського р-ну, Донецької області.

Ще коли Юрко навчався у Дубровицькому профліцеї, допомагав нам із розповсюдженням листівок, газет. Юра хотів, щоб наше населення було свідоміше, патріотичніше, щоб українці обирали достойну владу...

Сестра Юрка, Феодосія, сьогодні сказала мені, що він хотів мати нашу "свободівську" куртку. Ми виконаємо бажання побратима! Ще Феодосія сказала, що я був для нього авторитетом... Від цих слів у мене навернулися сльози...

Військовий капелан у прощальній промові казав, що Юрко загинув за Україну, за нас із вами, за прапори, якими він зараз вкритий (жовто-блакитний і червоно-чорний), що він був справжнім бандерівцем: сміливим, безстрашним відчайдухом...


Вічна пам'ять і Слава Герою!!!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень