Забагато вихідних? У Польщі припиняє роботу відома мережа супермаркетів

Не може дати ради збиткам

Мережа SPAR готується залишити польський ринок через збитки.

Компанія SPAR Group, яка управляє однойменною мережею супермаркетів, планує продати всі свої магазини в Польщі до кінця фінансового року, тобто до 30 вересня 2024 року.

SPAR Group працює на польському ринку з 2018 року, коли придбала боргову мережу супермаркетів Piotr i Paweł. До 2024 року рітейлер розрісся до 208 магазинів, що на 28 більше, ніж роком раніше.

Більшість із магазинів – 110 – це об'єкти площею до 350 кв.

Бренд Eurospar представлений 34 магазинами, також працювали 63 магазини SPAR Express із середньою площею 125 кв.

Це доповнюється двома розподільчими центрами SPAR Polska. Один із них, площею понад 15 тис. м, знаходиться у Познані. Заклад обслуговує 94 магазини. Другий у Челядзе Сілезького воєводства. Центр постачає продукцію до 114 магазинів мережі.

Причина виходу

Компанія заявляла про наміри скоротити діяльність у Польщі ще восени 2023 року. Тоді група говорила про фінансові втрати, які змусили ухвалити таке рішення.

Так, минулий фінансовий рік закінчився значним зниженням вартості польської компанії, а 2022 року активи SPAR Group скоротилися на 11,49%.

Варто зауважити, що у 2021 році польський ринок залишила британська мережа Tesco. Тоді однією з причин називалися неторгові неділі у Польщі, через які мережі відчувають значні збитки і які були запроваджені у 2019 році.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень