З нового року підприємці Рівненщини платитимуть більші штрафи

Через підвищення розміру мінімальної зарплати

Згідно з Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» мінімальна заробітна плата зросте до 4 173 грн/міс (у погодинному розмірі – 25,13 грн).

Відповідно, зростуть і розміри штрафів за порушення законодавства про працю.

  • Так, за неналежне оформлення працівника та виплату зарплатні (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ, на роботодавця накладатимуть штраф у розмірі 125 190 грн (30 мінімальних заробітних плат);

 

  • 41 730 грн (10 мінімальних заробітних плат) підприємці сплачуватимуть за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, за неоплату роботи у нічний час, роботу у вихідний або святковий день, понадурочну роботу тощо), а також встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»;

  • Штраф у розмірі трьох «мінімалок» (12 519 грн) накладатимуть на роботодавців за порушення ними встановлених строків виплати заробітної плати працівникам (та інших виплат, передбачених законодавством про працю) більш як за один місяць, або ж виплата їх у неповному обсязі;

 

  • 4 173 грн  штрафу накладатимуть на підприємців за порушення інших вимог трудового законодавства, окрім вищевказаних.

 

А за недопущення до проведення перевірки інспекторів Держпраці роботодавцям загрожуватиме штраф у розмірі ста «мінімалок» - 417 300 грн.

До слова, законодавством передбачена адміністративна відповідальність керівника підприємства за фактичний допуск працівника без оформлення трудового договору – від 8,5 до 17 тис. грн.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень