Єпархію ПЦУ на Рівненщині можуть зареєструвати вже сьогодні, — голова ОДА

Досі не зареєстрували жодної громади

Фракція "Свобода" в обласній раді подала проект звернення до керівництва держави. В ньому просять пришвидшити реєстрацію громад ПЦУ. 

Обласна рада звернення підтримала. 

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко говорить, що з реєстрацією зволікає міністерство культури. Водночас там кажуть, що сьогодні має початись реєстрація, говорить голова ОДА:


Вчора почали поширюватися фейки про те, Рівненська ОДА гальмує процес реєстрації громад ПЦУ. Рівненська обласна державна адміністрація повністю готова для реєстрації статутів новоутворених громад. І готові вже давно. Маємо певне зволікання від міністерства. Ми не маємо ґрунтовної відповіді від них, чому це відбувається. Але маємо обіцянку, що ніби вже сьогодні Рівненська єпархія буде зареєстрована. Відповідно, якщо це відбудеться сьогодні, можливо, вже сьогодні, або і з понеділка розпочнеться реєстрація новоутворених громад. 

За словами Олексія Муляренка, реєстрацію нових статутів проводитимуть у Рівненському ЦНАПі. Працівників, які займатимуться цим процесом, уже пердбачили. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: ПЦУ
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень