Якщо не задихаєшся, безкоштовний тест на COVID-19 не зроблять?

Поліцейська довго не могла його здати

Поліцейська з Дніпра Людмила Копиленко понад тиждень не могла здати безкоштовно тест на COVID-19, поки у неї не з’явилися ускладнення від хвороби. Про це вона написала у Facebook.

Вона стверджує, що пішла до лікаря одразу, коли відчула симптоми COVID-19: підвищення температури, утруднене дихання і втрата нюху. Та направлення на безкоштовний ПЛР-тест їй не дали.

Жінка пролежала у важкому стані кілька днів, відмовляючись вживати ліки, які їй радили медики, які вважали, що у хворої – звичайна застуда.

Коли ж Копиленко здала тест на COVID-19, про те, що він позитивний, дізналася на прийомі у лікаря.

Списки пацієнтів з ознаками COVID-19 направляють у профільне управління, і там обирають тих, кому тест необхідний. У мене його отримати не було шансів, оскільки я не задихалася. У мене була «легка форма». Я зрозуміла, що якщо не одержу направлення у відомчу поліклініку, то мені доведеться робити тест за гроші... Я не можу зрозуміти, чому я маю користуватися такою собі медициною онлайн, яка базується на здогадках та умовах? Як кожна нормальна людина, я хочу одержати якісну медичну допомогу, без «така ситуація», «ви не з зони ризику», «у вас недостатні показники». Мені начхати, з якої я зони. Я хочу, щоб мене вислухали... і не онлайн, – написала поліцейська.

Вона додала, що коли скаржилася на погіршення самопочуття, їй рекомендували викликати бригаду медиків, а ті мають вирішувати, чи госпіталізувати її.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: тестCOViD-19
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень