Чи зможе відкриття 100-літньої давності врятувати від коронавірусу

Вакцину БЦЖ розробили у 1921 році

Британські вчені почали випробування розробленої у 1921 році вакцини БЦЖ, щоб перевірити, чи може вона врятувати людей від Covid-19. Цю вакцину розробили для боротьби з туберкульозом, але вважають, що вона може захищати й від інших інфекцій. У випробуванні в Університеті Ексетера візьмуть участь близько 1000 людей.

Тим, кого щепили БЦЖ у дитинстві – а це щеплення є у кадендарі обов’язкових – потрібно буде вакцинуватися знову, аби від цього була користь, - повідомляє ВВС-Україна.

Щеплення викликають зміни в імунній системі людини. Учені схиляються до думки, що вакцина БЦЖ посилює реакцію на інші інфекції, тому сподіваються, що це може допомогти в боротьбі з коронавірусом.

  • Попередні клінічні випробування показали, що щеплення БЦЖ зменшило кількість смертей серед новонароджених у Гвінеї-Бісау на 38%, переважно завдяки скороченню пневмоній і сепсисів
  • Дослідження в Південній Африці знайшли зв'язок між вакциною і зниженням на 73% інфекцій носа, горла та легенів
  • Експерименти в Нідерландах показали, що БЦЖ знижує кількість вірусу жовтої лихоманки в організмі.

Ми не вважаємо, що захист від Covid буде специфічним, потенційно є можливість виграти кілька років для того, щоб випустити вакцини від Covid і, можливо, розробити інші методи лікування, - сказав ВВС професор медичного факультету Університету Ексетера Джон Кемпбелл.

Це випробування проводитимуть також в Австралії, Нідерландах, Іспанії та Бразилії. Загалом у ньому беруть участь 10 тисяч людей, переважно медичних працівників, оскільки їм коронавірус загрожує частіше, ніж іншим людям.

Основною метою цього експерименту залишається вакцина, яка буде спеціально націлена на коронавірус. Десять таких вакцин перебувають на завершальній стадії клінічних досліджень, в тому числі й розроблена в Оксфордському університеті.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень