Які неприємності несе зустріч з медузою

У Чорному морі

Вкрай небезпечних медуз у Чорному морі немає. Тут живуть аурелія та коренерот. Але медики застерігають охочих брати медуз у руки, адже опіку на шкірі можуть залишитися на тривалий час.

Якщо щупальця аурелії, в яких якраз і міститься отрута, торкнуться слизової оболонки, то ви відчуєте пекельний біль, який може тривати потім два-три дні, – каже лікар.

Під час укусу медузи розправляються та вводять отруту під шкіру спіралеподібні клітини з токсинами. Уламки токсичної нитки залишаються в тілі, і отрута продовжує виділятися.

Укус коренерота небезпечний для алергіків.

Може виникнути почервоніння, подразнення та хімічні опіки, а також свербіж, печіння або набряки. У такому разі необхідно терміново прийняти антигістамінні препарати та обробити опік протизапальним гелем.

Якщо людина не має алергії, достатньо змити отруту зі шкіри милом і обробити місце укусу перекисом водню або хлоргексидином.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень