Як студенту заробити 25 тисяч гривень у Рівному

І принести користь місту

У Рівному стартував конкурс для студентів «Оздоровлення басейну річки Устя».

Його започаткували у межах співпраці Благодійної організації «Фонд Олексія Муляренка» та НУВГП.

Першою темою щорічного конкурсу інноваційних наукових проектів імені професора Олексія Костіна обрали наболіле для рівнян питання екологічного стану водойм міста – річки Усті та озера Басів Кут. Ідея цього конкурсу - це пошук інноваційних рішень, говорить голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко:

Основна мета створення конкурсу – це залучення наукового потенціалу студентів і викладачів нашого університету. Для того, щоб створені наукові роботи мали практичне застосування і працювали на благо нашої області.

Проекти висвітлять основні природоохоронні аспекти річки Устя і Басівкутського водосховища та запропонують реальні та економічно доцільні способи їх оптимізації. Конкурс розрахований на пошук нових рішень, які в майбутньому дозволять провести відродження сприятливого гідрологічного та санітарно-гігієнічного режиму цих водних об'єктів.

Ректор НУВГП Віктор Мошинський зазначив, що в університеті близько п’яти тисяч студентів, які вивчають природничі науки, але скільки тих, хто зважиться взятися за написання реального проекту поки невідомо.

Конкурс дасть можливість студентам показати, на що вони здатні.

А для того, щоб наукові роботи лежали не у теоретичній площині, а у практичній, студенти зможуть використовувати дані, які вже отримали під час досліджень спеціалісти інституту екології університету.

Нині ці дослідження вже проводять для визначення стану водойм в межах угоди між  Рівненської ОДА та НУВГП.

Наукові проекти прийматимуть до 14 грудня, а оприлюднення результатів буде 1 лютого, у день народження професора Олексія Костіна. Автори найкращих  робіт отримають грошові нагороди:

I місце – 25 тисяч гривень, II – 15 тисяч, а за III – 10 тисяч гривень.

До слова, конкурс носить ім’я професора Олексія Костіна, який довгий час працював в університеті, а ще він дідусь голови Рівненської ОДА. Необхідно зазначити ще й те, що одним із наукових керівників, який буде допомагати студентам писати проекти є колишній студент професора Олексія Костіна – доцент кафедри водопостачання Віктор Сєвак.

З умови конкурсу можна ознайомитися на сайті НУВГП.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень