Як понад тисяча дітей «без алкоголю і тютюну» зібралася під Рівним (ФОТО)

Вони приїхали з України, Австралії, Канади, США, Грузії, Польщі та Білорусі

20 серпня в селі Хотин Рівненського району на Рівненщині зібралися представники дитячо-молодіжної скаутської організації «Пласт» з усіх областей України та з-за кордону. У них тут протягом чотирьох днів проходитиме зустріч з нагоди 30-річчя відновлення діяльності пласту в Україні.

Рівнянин Юрій Шадий, комендант міжнародної пластової зустрічі пояснив:

Сьогодні у нас починається джемборі – це міжнародний скаутський термін, яка означає разову зустріч пластунів з усіх посередків. Тут присутні представники України від Краматорська, Слов’янська, Ізюму до Кривого рогу, Одеси до Берегово і, звісно, Рівненщини. Це дуже потужний захід, особливістю його є велика кількість учасників.

 

Ми з’їжджаємося для того, щоб проводити інтенсивну виховну програму, кожна хвилина роботи дитячих делегацій прописана. Це виклик для області та для України проводити таборування тисячі з гаком дітей.

Найважливіше, за словами Юрія Шадия, що це - великий здоровий захід для молоді, на якому ніхто не вживає алкоголю і тютюну, і тут звучить українська мова, навіть для тих, хто приїжджає з нових осередків, які з’явилися після 2014 року.

Багатьом з них складно говорити українською, але вони стараються підтягнутися до рівня всеукраїнського та світового пласту. Для нас це важливий та знаковий захід. Ми тут генеруємо ідеї не для того, щоб молодь емігрувала, а для того, щоб вона залишалася тут, - резюмував Юрій Шадий.

Під час таборування у Хотині пластуни здійснюватимуть переплави, навчатимуться в’язати вузли, матимуть заняття з рятувальниками, військовими, патрульними, для того, щоб бути краще професійно орієнтованими. Вік учасників зустрічі – від 9 років і більше.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень