Як економити на харчах під час війни: дієві поради

Можна суттєво заощадити й при цьому здорово харчуватись

Вартість харчів зростає чи не щодня. Фахівці розповіли, як правильно купувати продукти на тиждень і довше, щоб у бюджеті не утворилася діра.

Складайте список

Кожен раз перед походом в магазин пишіть, що саме вам потрібно купити. Ви можете скласти меню на тиждень або кілька тижнів наперед і придбати товари гуртом - так дешевше. Ретельно спланований графік покупок - це гарантія відсутності необдуманих придбань, а значить, економія грошей.

Звертайте увагу на акції

Часто акційні товари такі, тому що закінчується термін придатності, але може бути й інша причина - наприклад, необхідність продати саме цю марку. Звичайно, молочні продукти по акції купувати не варто, а ось консервацію, крупи, борошно, цукор, макаронні вироби, а також побутову хімію - цілком.

Думайте, як маркетолог

Відомо, що на рівні очей розташовані дорожчі товари, тому звертайте увагу на іншу продукцію - ту, що стоїть на нижніх полицях. Зазвичай вона дешевша, але нічим не поступається за якістю популярним брендам.

Не переплачуйте за бренд і упаковування

Сипучі товари можна купити в пакетах, не обов'язково обирати варіант в коробці. Це ніяк не відбивається на якості, а ось на ціні - так. Тож намагайтеся читати склад продукту й мислити розсудливо, а не сліпо довіряти рекламі.

Ходіть на ринок

Якщо справа стосується овочів, ягід і фруктів, то ринки - прекрасна альтернатива супермаркету. Там ви можете вибрати товар самі, переконатися в його якості й навіть поторгуватися. Як показує практика, на ринку ціни завжди нижча, та й вибір – більший.

Не їжте напівфабрикати

Пам'ятайте про те, що жоден готовий товар не може коштувати менше, ніж сировина, з якого він був виготовлений. Ви не знаєте, чи дотримувався виробник санітарних норм і чи дійсно склад саме такий, як вказано на упаковуванні. Хочете пельменів, млинців або вареників - зробіть їх самостійно.

Як краще купувати м'ясо

Наприклад, якщо ви купите цілу курку, то її можна поділити на кілька частин і приготувати безліч страв або ж покласти частину в морозилку. Такий підхід істотно знизить витрати, адже ціла тушка в будь-якому випадку обійдеться дешевше, ніж її частини, а у вас завжди в запасі буде куряче м'ясо.

Вирощуйте зелень

Літній сезон - чудова можливість, щоб влаштувати у себе вдома маленький сад або город, навіть якщо ви живете у квартирі. Ніхто не заважає посадити кріп, петрушку, зелену цибулю і навіть помідори в маленьких горщиках. Коли урожай дозріє, у вас не буде необхідності переплачувати за ці товари в магазині.

Практикуйте вегетаріанство

М'ясо і риба - не найнеобхідніші людині продукти, без них цілком можна обійтися, якщо правильно замінювати. Ідеальний сценарій - відмовитися і від «молочки», але до цього готові далеко не всі. У рослинній їжі є ті ж самі компоненти, що й у продуктах тваринного походження, але ціна «дарів природи» значно нижча.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень