«Я подивився «Барбі»: Юрій Береза видав рецензію, - «І так, цей фільм вартий уваги» (ФОТО/ВІДЕО)

Рожева пропаганда Фемінізму

Подаємо дещо скорочений варіант рецензії на фільм «Барбі» від блогера Юрія Берези (на фото вгорі він у центрі)

Я подивився Барбі. І так, цей фільм вартий уваги

Якщо чесно, то при перших новинах про зйомки я боявся, що вийде неймовірна крінжа на кшталт Cats.

Типу дуже дивна ідея від початку, немає навіть здогадок, як її можна реалізувати, але Грета Гервіг і Ноа Баумбах придумали все дуже круто. дійсно, як ще передати екзистенціальний страх життя як не через іграшки?

Грета Гервіг - режисерка і Ноа Баумбах - сценарист фільму. Вони також живуть разом і виховують двох дітей

Сюжетна база дуже проста, але так і треба., бо ідея, яку заклали Гервіг і Баумбах, не в сюжеті, а у тому, що вони на цій ідеї будують., а будують вони проблему кризи самоідентифікації і чудовий феміністичний посил.

Власне, якщо розповідати про те, як цей посил реалізовано, то зловите суцільний спойлер. лише скажу, що кіно чудово поєднує не тільки ідейну складову, а ще й гумористичну і попкультурну.

Можна сказати, що Гервіг вирішила пожертвувати історією заради можливості зосередитися на інших речах, і це був хоч і ризиковий, але у результаті дуже правильний крок.

З ідеєю усе зрозуміло. гумор тут дотепний, трошки гострий, бо сміливо катається усіма колесами по стереотипах. Жарт про стіну – мій найулюбленіший.

А з точки зору попкультури тут просто еталонний метагумор з купою натяків. на letterboxd вийшов уочліст Гервіг, де перераховані усі фільми, що так чи інакше вплинули на Барбі. якщо подивитися, то більша частина відсилок одразу зчитуються.

Акторський склад блищить як тільки-но помита машина. Роббі сяє, Гослінг випалює очі пергідрольним блондом, вартісні актори майстерно валяють дурака на другому плані, майже увесь каст Sex Education успішно вийшов за межі Мурдейла, а Майкл Сера знову чудово зіграв Майкла Серу.

Ну, і музика. У Марка Ронсона останнім часом палка стріляє раз на рік і саундтрек до Барбі як раз той щасливий випадок. Nu disco несеться і лише разок сповільнюється на баладу від Біллі Айліш.

Спочатку вона мені не зайшла, але із фільмом вийшло дуже щемко.

Що у результаті? Барбі дуже smart and clever. актуальне кіно, яке добре відчуває сутність проблеми. Гервіг не намагається грати у м'яку силу. Вона сміливо висловлюється, жартує, навіть чаєчкою кричить із упереджень.

Гервіг буквально за кілька сцен розкладає те, із чим жінки по всьому світу мають справу щоденно як онлайн, так і офлайн: від необгрунтованих дой*бів до сальних жартиків, про які ніхто не просив.

Певен, що більшості чоловіків цей фільм буде дивитися некомфортно. особливо на моменті, де героїня з реальності проголошує спіч. Бо будуть постійно відволікатися на думки «пф, ну це ж не про мене», «я ж не такий».

Але це кіно і не для чоловіків зроблено. Коли прийде це усвідомлення, то у мережі почнеться полихайка, яка зайвий раз доведе, що усі меседжі з фільму – правда.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень