Вивезення свинини з Рівненщини дозволять тільки наступного року

До того часу триватиме карантин

Білорусь заборонила імпорт свинини з Рівненської області. Про це йдеться в Указі департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства Білорусі. Власне цей крок є логічним і тимчасовим, запевняє начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії управління Держпродспожив служби у Рівненській області Олександр Костюк. За його словами, ці обмеження впроваджено через спалах африканської чуми у свиней, зокрема у Корецькому районі.

Ввезення м'яса заборонено, звичайно. Логічно, тому що у нас в цьому році були три райони - Зарічне, Дубровиця і Володимирецький район - влітку. Тепер от маємо випадок по Корецькому району. Звичайно у нас карантин є, неблагополучний пункт, і він буде до кінця року. Аж наступного року на початку зніметься. 40 днів карантин, - каже Олександр Костюк. 

Тож відновлять ввезення свинини з Рівненщини до Білорусі вже наступного року. Нині ж у Корецькому районі, на в’їздах до села Черниця через африканську чуму свиней стоять поліцейські ветеринарні пости, які відстежують, аби свинину і продукти її переробки не вивозили за межі села, а живих тварин не ввозили. Комплекс карантинних заходів там триває, наступного тижня уже вдруге будуть провозити дезинфекцію приміщень, де утримувалися свині. Нагадаємо, всіх цих тварин у селі Черниця довелося знищити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень