На Рівненщині готується засідання штабу щодо введення карантину через сказ

В області виявили черговий випадок сказу

Минулого тижня у Гощанському районі в селі Рясники виявили лисицю, яка нападала на домашню птицю. Місцеві мешканці тварину знищили, а ветеринари підтвердили, що тварина хвора на сказ, розповідає представник прес-служби ДСНС Рівненщини Дмитро Мельник:

- В Службу державної ветмедицини Гощанського району надійшло повідомлення про виявлену лисицю в селі Рясники, яка  нападала на домашню птицю. Лисицю місцеві жителі знищили. Ветеринарні спеціалісти відібрали матеріал від трупа лисиці та направили у Рівненську регіональну державну лабораторію ветмедицини, де експертиза встановила захворювання лисиці на сказ. Труп лисиці спалено. Проводиться вивчення можливих контактів хворої лисиці з людьми та тваринами.

Тим часом, готується засідання штабу при Гощанській райдержадміністрації щодо введення карантинних обмежень. Нагадаємо, на Гощанщині це вже не перший випадок виявлення сказу цього року. У червні медики не змогли врятувати життя 49-річної жительки села Бабин, в неї була остання стадія захворювання на сказ. А на початку липня скажений кіт покусав рівнянку. 

Разом з тим, медики стверджують, що епідемія сказу Рівному не загрожує.

Згідно із довідкою, розміщеною на сайті ДСНС, цього року на Рівненщині зафіксовано вже 13 випадків смертельної хвороби.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень