«Війну можна і треба припинити саме зараз», - Зеленський виступив на G20 і «порвав усіх»?

«Декалог України»

Передовиця свіжого номеру американського журналу "Time"

Президент України Володимир Зеленський виступив по відеозв'язку на саміті «Великої двадцятки» (G20), де зробив цілу низку чітких і доволі несподіваних заяв.

Зокрема, на його думку, російську агресію в Україні треба і можна зупинити саме зараз.

«Ми не дамо Росії перечекати, наростити сили, а потім почати нову серію терору та глобальної дестабілізації. Упевнений, що саме зараз треба і можна зупинити руйнівну російську війну», - заявив він»

Тут і далі слова Зеленського цитуються за повідомленнями агентства «Інтерфакс- Україна»:

«Хочу, щоб ця агресивна російська війна закінчилася справедливо і на основі Статуту ООН та міжнародного права, а не якось», – за точним формулюванням пана генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

 

Не варто пропонувати Україні компроміси з совістю – суверенітетом, територією та незалежністю . Ми поважаємо правила і ми люди слова», – сказав Зеленський.

«ЗЕРНО З УКРАЇНИ»

Крім того, Україна – вустами Зеленського – запропонувала світові гуманітарну програму Grain from Ukraine.

Як очікується, буде створено міжнародну Координаційну групу з попередження голоду під егідою Володимира Зеленського. Розпочинає роботу програма Grain from Ukraine. Її суть – пряма закупівля країнами-учасниками проєкту агропродукції в українських виробників та передача її країнам, які перебувають на межі голоду.

Програма передбачає забезпечення зерном не менше ніж 5 мільйонів осіб до кінця весни 2023 року. Це можливо завдяки відправкам від 1 до 10 суден на місяць у рамках гуманітарної програми протягом 2023 року.

ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ТЕРОР паРАШІ

Також Зеленський запропонував прискорити надсилання місії ООН на об'єкти української критичної інфраструктури.

«Всі ви бачите, на що спрямований зараз російський терор. Це зусилля перетворити холод на зброю. На зброю проти мільйонів людей. Ударами російських ракет та іранських дронів, які використовують окупанти, зруйновано близько 40% нашої енергоінфраструктури. Щотижня Росія підриває наші електростанції, трансформатори, лінії постачання електрики», – сказав він.

За словами Зеленського, супутня мета цього терору – не дати експортувати українську електрику сусіднім країнам, що могло б допомогти їм стабілізувати енергетичну ситуацію та зменшити ціни для споживачів.

G19 замість G20

Український лідер закликав «країни G19» (тобто G20 без Росії, оскільки Володимир Хyйло участі не бере, направивши на саміт главу МЗС РФ Сергія Лаврова) змусити РФ вивести війська з Енергодару та Запорізької АЕС.

На його думку, Росія може вже завтра розпочати демілітаризацію Запорізької АЕС, якщо справді готова відновити порушену нею радіаційну безпеку.

«Те ж стосується безтямних погроз ядерною зброєю, до яких вдаються російські чиновники. Немає і не може бути жодних виправдань ядерному шантажу.

 

І я дякую вам, шановні «G19», за те, що ви це чітко підтверджуєте. Але, будь ласка, застосуйте всю вашу міць, аби змусити Росію відмовитись від будь-яких погроз та залякувань ядерною зброєю», – сказав Зеленський.

Херсон як Нормандія

Президент України порівняв звільнення Херсона з висадкою союзників у Нормандії у роки Другої світової війни.

«Херсон – це одне з найважливіших міст Півдня нашої країни та єдиний обласний центр, який Росії вдалося захопити після 24 лютого. І ось Херсон уже вільний. Що це означає? Ця визвольна операція наших Сил оборони є для України аналогією багатьох битв минулого, які були переломними моментами у війнах вони символізували такі зміни, після яких люди вже знали, чия буде перемога, хоча ще й доводилося воювати заради неї, це як, наприклад, D-Day – висадка союзників у Нормандії, яка ще не була останньою точкою у боротьбі проти зла, але вже визначала весь подальший перебіг подій. Саме це ми відчуваємо зараз. Зараз – коли Херсон вільний», – сказав він.

«Щоб звільнити всю нашу землю від рашистів, нам доведеться воювати ще якийсь час... Воювати! Але якщо перемога все одно буде за нами, а ми в цьому впевнені, хіба не варто спробувати реалізувати нашу формулу миру, щоб зберегти тисячі життів та вберегти світ від нових дестабілізацій?» – звернувся Зеленський до учасників саміту G20.

Пропозиції України на саміті G20, або «Декалог Зеленського»:

  1. Радіаційна та ядерна безпека.  
  2. Продовольча безпека.  
  3. Енергетична безпека.   
  4. Звільнення всіх полонених і депортованих.  
  5. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.  
  6. Виведення російських військ і припинення бойових дій.  
  7. Повернення справедливості.  
  8. Протидія екоциду.  
  9. Недопущення ескалації.  
  10. Фіксація закінчення війни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень