Вірянку УПЦ (МП) госпіталізували, священику викликали «швидку»: конфлікт на Рівненщині (ВІДЕО)

У Копитові виник конфлікт між громадами ПЦУ та УПЦ (МП). Тут коментарі сторін конфлікту

Фото ілюстративне

Напередодні у селі Копитів, Корецького району, стався релігійний конфлікт. Як повідомляє прес-служба Рівненської єпархії УПЦ (МП) на своєму офіційному сайті,

під час протистояння прихильники ПЦУ побили віряни УПЦ (МП) і жорстоко познущалися зі священика, якому довелося викликати «швидку».

Фото - rivne.church.ua

У єпархії стверджують, що рейдери захопили Свято-Іоанно-Богословський храм в селі Копитів.
 

- Наші віряни вранці зібралися біля храму на богослужіння, відслужили потім панахиду і почали читати акафіст. Ми встали на вході до церкви, активісти ПЦУ стали нас бити й відкидали, поліція не втручалася тільки кілька хвилин, потім почала скидати наших людей зі сходів, а батюшку взагалі виволокли за ворота, де на нього накинулися активісти, били ногами в спину, штовхали, ніби виганяли з села. Коли почався штурм, я плакала, благала і поліцію, і своїх односельців.

Фото - rivne.church.ua

Я – мати сина-воїна, він два роки на передовій в Мар’їнці, але ніхто цього не чув, мене, моїх побратимів по вірі називали останніми словами. Що ж ви робите, люди добрі, хіба за таке свавілля наші хлопці зараз воюють на сході? – розповіла Ірина Балк, парафіянка храму.

Деякі жителі села стверджують, як йдеться у повідомленні, що «процесом захоплення керували чиновники, і не тільки районного підпорядкування».

Також місцеві жителі повідомили, що під час силового захоплення храму чимало людей постраждало не тільки психологічно, а й фізично: одну жінку, вірянку УПЦ (МП), госпіталізували, священику довелося викликати «швидку».

Протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Рівненській єпархії УПЦ (МП), вважає міжцерковні суперечки в селі рекомендованими і штучно створеними.

У поліції області тим часом зауважили, що громада змінила свою конфесійну приналежність.

Як батюшку УПЦ (МП) разом із парафіянами громада ПЦУ виводила за територію храму бачили журналісти UA: Рівне.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень