Вільно перетинатимуть кордони Шенгену: кого стосуються зміни, що запроваджуються у 2024-му?

Зокрема, у березні

Саме з березня 2024 року болгари та румуни зможуть вільно перетинати внутрішні морські та повітряні кордони ЄС без прикордонного контролю.

Румунія та Болгарія досягли угоди про приєднання до Шенгенської зони.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії, - пише Главком.

Сьогоднішній день знаменує собою історичний момент для Болгарії та Румунії. І день великої гордості громадян Румунії та Болгарії. З березня вони зможуть вільно перетинати внутрішні морські та повітряні кордони без прикордонного контролю.

 

Це важливий крок уперед для обох країн та для Шенгенської зони загалом, – заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як зазначаєтся, обговорення щодо можливого скасування перевірок осіб на сухопутних кордонах триватимуть у 2024 році. Очікується, що рішення ЄС буде ухвалено у «розумні терміни».

Зазначимо, що минулого року Австрія виступила проти розширення безвізової Шенгенської зони на Румунію і Болгарію. Відень пояснював свою позицію тим, що рівень нелегальної імміграції все ще занадто високий і обидві країни повинні зробити більше для її запобігання перед вступом до Шенгенської зони.

Однак після того, як вони домовилися про посилення заходів безпеки на кордонах і заручилися підтримкою інших країн ЄС, Австрія частково поступилася і погодилася на поетапний вступ.

Крім того, вступ Болгарії до Шенгену ветувала Угорщина. Будапешт вимагав від Софії скасувати податок на транзит російського газу. 

Зауважимо, що хоч Румунія і Болгарія приєдналися до ЄС ще 1 січня 2007 року, вони досі не входять до Шенгенської зони, де скасований прикордонний контроль на внутрішніх кордонах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень