Відомий рівненський археолог отримав 10 тисяч гривень премії (ФОТО)

За внесок у розвиток культурної спадщини краю

Зліва - археолог Олексій Войтюк, справа - голова облради Олександр Данильчук

Сьогодні у Рівному вручили щорічну обласну премію імені Ігоря Свєшнікова. Нагороду у галузі охорони культурної спадщини цьогоріч отримав відомий художник-реставратор «Культурно-археологічного центру «Пересопниця» Олексій Войтюк.

9 квітня спецкомісія облради більшістю голосів визнала його переможцем. За премію також змагалися провідний інженер-програміст відділу фондів обласного краєзнавчого музею Дмитро Маслов та завідувачка Музею книги і друкарства «Державного історико-культурного заповідника м. Острог» Світлана Позіховська.

Утім, саме внесок Войтюка у розвиток культурної спадщини краю члени комісії вважають надзвичайно цінним не лише для області, а й для України в цілому. 

Свого часу Олексій Войтюк досліджував поле Берестецької битви і був учасником багатьох археологічних експедицій та розкопок на території Рівненщини. Тож, сьогодні він отримав від облради диплом і 10 тисяч гривень премії.

ДОВІДКОВО:

Ігор Свєшніков - історик, археолог, дослідник, доктор історичних наук, академік Краківської академії наук. Досліджував пам’ятки доби бронзи на теренах Рівненщини. Найбільше і найвагоміше його дослідження – поле Берестецької битви, якому він віддав майже 20 років. Премію на його честь присуджують щороку до Дня пам’яток історії та культури. Цьогоріч її вручали втринадцяте.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень