«Вакциновані - на папері»: на Рівненщині перевірять справжність довідок про щеплення від кору

Як це робитимуть - не інформують

Доручення перевірити довідки про щеплення дала заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко. Зробила це після  селекторної наради з Міністерством охорони здоров'я та Центром громадського здоров’я України, на якій говорили про стан вакцинації від кору, паротиту та краснухи (КПК).

Адже в Україні вже на кір захворіло 35 тисяч людей і 15 померло. Це при тому, що дефіциту у забезпеченні вакциною в державі немає.

Тож звернуть увагу на те,

чи не фальшиві довідки про щеплення дітей приносять батьки у дитячі заклади і перевірять холодильники, у яких зберігається вакцина, бо подекуди вони зношені. 

До речі, Рівненщина не потрапила у перелік областей, де ситуація із захворюванням на кір турбує Міністерство. Однак в області є ускладнення епідситуації.

За 9 місяців цього року зареєстровано 1181 випадок хворих на кір.
Найбільше хворих у Корецькому, Березнівському, Рівненському районах.

Світлана Богатирчук-Кривко запевнила, що вакцини КПК бельгійського виробництва за 9 місяців цього року є 114% від потреби.

Наприкінці жовтня вакциною щеплені однорічні малюки на 67,9%. Шестирічні – майже 74%. Показник вакцинації в області ледве балансує на загальноукраїнському тлі, тому нас це теж не задовольняє. Всі вакцини є. Дорослі, котрі у часи «перебудови» не були вакциновані, мають змогу вакцинуватися зараз.

За інформацією Рівненської ОДА

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень