В Рівному зареєстровано 5 летальних випадків від пандемічного грипу

Разом з тим, фіксується спад захворювання на грип та ГРВІ

Поріг захворювання на грип та ГРВІ у Рівному перевищено на 21%, втім, тенденція йде до зниження, запевняють санепідеміологи. У Рівному було зареєстровано 5 летальних випадків, але лабораторно підтверджено лише два.

Між тим, порівняно із минулим тижнем кількість захворювання зменшилась на понад 21%, але хворі - переважно дорослі. Що ж до школярів, то кількість хворих порівняно з минулим тижнем зменшилась вдвічі, говорить виконуючий обов’язки начальника міського управління держсанепідемслужби Ірина Бондарчук:

 

- За 4 тижні зареєстровано 1428 випадків грипу, госпіталізовано 454 хворих, зареєстровано в нас 5 летальних випадків, із них 3 відібрано лабораторно, підтверджено 2 – виділено пандемічний грип H1N1.

Якщо брати школярів, то, порівняно з минулим тижнем кількість хворих знизилась практично в два рази – з 22% до 6,6%. В нас іде чітка тенденція до зниження.

 

Враховуючи всі ці фактори, комісія вирішила з 1 лютого відновити навчання в школах з щоденним моніторингом ситуації.

Але, у зв’язку з продовженням епідперіоду, у всіх навчальних закладах посилити епідемічні заходи. Тобто, вимагають провітрювати приміщення, а учнів забезпечити антисептичними засобами для миття рук. У разі виявлення хворих  - негайна їх ізоляція. Таке рішення підтримав і начальник міського управління освіти Василь Харковець, адже вже почалася реєстрація старшокласників на ЗНО, тож їм потрібно готуватися до складання іспитів.

Тролейбусному управлінню санепідемслужба також рекомендувала забезпечити своїх працівників масками та антисептичними засобами, і зауважують, що до цього «Рівнеелектроавтотранс» ігнорували рекомендації СЕС.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень