В Україні вводять економічні зони. Тепер умови для бізнесу, а відповідно й податки, будуть різними

Наразі йдеться про три види територій

Ситуація на території України дуже неоднорідна, тож і умови для ведення бізнесу різняться. У Верховній Раді розглядають впровадження зонування на території України, яке враховуватиме реальні умови для ведення бізнесу в різних частинах й галузях країни.

На сьогодні йдеться про три види територій

  • глибокий тил;
  • прифронтові зони;
  • зони бойових дій та тимчасово окуповані території

Автори законопроєкту пояснюють, що ці зони наразі перебувають в різних соціальних та економічних умовах, то це потрібно врахувати під час складання економічних моделей та оподаткування.

Під час воєнного стану фізособам, ФОПам та юрособам відклали строки подання податкової звітності. Зокрема, скасовано перевірки про своєчасність та повноту подання звітів, скасовується відповідальність за несплату податків, не оподатковується допомога армії, продовжується дія ліцензій на виробництво підакцизної продукції. При цьому від сплати податків ніхто не звільняється.

З 1 березня до припинення воєнного стану, а також протягом 12 місяців після припинення воєнного стану ФОПи та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, а також члени фермерського господарства мають право не платити ЄСВ за себе. Крім того, ФОПи 2 та 3 групи, а також юридичні особи 3-ї групи платників єдиного податку можуть вирішити не сплачувати ЄСВ за найманих працівників, покликаних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень