В Україні діють нові правила купівлі доларів: на що потрібно звернути увагу

Ситуація на валютному ринку змінилася

В Україні з кінця серпня діють нові правила з продажу доларів. Банки отримали право продавати валюту онлайн, також змінилися обмеження щодо валютних депозитів.

Нові правила, які вже діють:

  • будь-який українець може купити долари онлайн (на валютну картку, віртуальну валютну картку). Сума – еквівалент 50 тис. грн;
  • якщо ви хочете купити долари для того, щоб розмістити їх на валютному депозиті, можна купити долари на суму в 200 тис. грн (раніше діяло обмеження в 100 тис. грн).

Традиційно восени зростає попит на готівкову валюту, що призводить до того, що обмінники, користуючись ситуацією, підвищують суми цінників. Ймовірно, така ситуація спостерігатиметься і у вересні, упевнений фінансовий аналітик Андрій Шевчишин. Прогнозувати вартість долара на осінь, зазначає експерт, важко. Однак точно можна стверджувати: очікувати на падіння гривні не варто.

Національний банк накопичив достатні резерви для того, щоб стримати різкої девальвації гривні.

— Нацбанк, маючи рекордні резерви більш ніж у 41,5 млрд доларів, навряд чи допустить обвал гривні до 39-40 грн/дол, - зазначив аналітик.

Керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що курс долара в Україні залишиться в районі 37 грн/дол. Як розповів Паращій у коментарі OBOZREVATEL, поточна стабільність на готівковому валютному ринку України триватиме принаймні до кінця 2023 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень