В Україні буде два типу відключень: в Укренерго переглянули графіки знеструмлень

 Аби досягти рівномірного розподілу електроенергії черговість і перелік споживачів змінили

Тривалість можливих відключень електроенергії у разі масованих обстрілів російських окупантів залежить від того, якими будуть можливості електростанцій та споживання у той період.

На ситуацію вплине загальний дефіцит потужності в системі. Якщо воно буде невеликим, то світло відключать на чотири години, а якщо більше – на довше.

Це питання не до самих графіків, а яке в нас буде споживання у конкретний день, і які будуть можливості наших електростанцій виробити цю електроенергію, – пояснює голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Графіки відключень переглянуть, але ідеальної рівномірності досягти не можливо. Покращити ситуацію спробують автономними джерелами електроживлення, серед яких дизельні генератори, від яких можуть живитися об'єкти критичної інфраструктури. При цьому зараз по всій країні набагато краще оснащення генераторами об'єктів інфраструктури.

Для внутрішнього споживання Україна має достатньо потужностей власної генерації.

В Україні навчилися реагувати на атаки окупантів і з середини минулої зими графіки стали більш збалансованими та адаптованими вважає гендиректор YASNO Сергій Коваленко. Проте цієї зими планують два типи відключень:

Перший – коли ми знаємо, що пошкоджено, і всі знають орієнтовний час на відновлення. Наприклад, 20 хвилин, година, день-два. Другий – коли трапляється аварія. Тоді тривалість може бути невідомою. Ніхто не знає, куди будуть попадання, - повідомив Коваленко.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень