Уряд повернувся до питання обов’язкового запровадження POS-терміналів

Їх повинні мати усі продавці будь-якого виду товару

Усі торговці, в т.ч. і продавці на ринках, повинні забезпечити своїм покупцям безготівкові розрахунки за допомогою POS-терміналів до 2026 року. Про це йдеться у відповідній постанові уряду.

Цим документом Кабмін визначив терміни для різних категорій торговців.

Таким чином, перший етап впровадження обов’язкової наявності POS-терміналів почнеться 1 січня 2023 року, а останній – 1 січня 2026 року.

Згідно з постановою уряду:

  • з 1 січня 2023-го POS-термінали мають бути у торговців, які займаються торгівлею у населених пунктах, де проживає понад 25 тис. людей;
  • з 1 січня 2024-го термінали повинні мати торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах, де проживає від 5 до 25 тис. людей;
  • з 1 січня 2025-го правило почне застосовуватися і до торговців, які ведуть діяльність у населених пунктах, де проживає менш як 5 тис. людей;
  • з 1 січня 2026-го POS-термінали стануть обов’язковими для торговців – ФОПів – платників єдиного податку І групи, торговців, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції.

Утім, ці вимоги не поширюються на торговців, які працюють в тергромадах, розташованих у районі проведення бойових дій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень