Унікальний, бо єдиний в Україні, флешмоб провели у центрі Рівного (ФОТО/ВІДЕО)

35 манекенів і 150 дітей «зупинили» пів міста у середу, 16 жовтня

Кілька сотень дітей у центрі Рівного практикували уміння робити серцево-легеневу реанімацію. Єдиний в Україні флешмоб провели на майдані Незалежності медики громадської організації «Рівне-Такмед».

Так відзначали Всесвітній день перезапуску серця.

На акцію прийшли 150 учнів місцевих шкіл, які парами практикувались на 35-ти манекенах.

Керівник «Такмеду», фулінстурктор європейської ради реанімації Тетяна Воронцова зазначила, що ці діти зможуть врятувати життя людині, поки «швидка» лише виїжджатиме на виклик:

- Навіть у розвинених країнах швидка їде на виклик до 10 хвилин, за цей час людина, у якої зупинилось серце може померти. Якщо вчасно і правильно зробити серцево-легеневу реанімацію шанси на нормальне життя у людини зростають у рази. Треба, щоб усі рівняни вміли це робити. Курс BLS триває вісім годин, за цей час парамедики можуть навчити людину правильно надавати домедичну допомогу. 

До слова, найближчі навчання «Такмеду» заплановані на початок листопада. 

Нагадаємо,

Рівне єдине місто в Україні де з 1 жовтня школярі вивчають курс тактичної медицини «Умій врятувати життя».

Місто закупило інвентар та усі необхідні розхідні матеріали для факультативних занять у навчальних закладах. У перспективі такі уроки проводитимуть для школярів молодшої ланки позаяк поки рятувати життя вчать лише учнів 8-х -11-тих класів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень