Унікальну операцію на серці провели у Львові

У Львові в лікарні швидкої допомоги 17 жовтня пацієнтці з Львівщини імплантували серцевий клапан

Унікальність операції полягала в тому, що хірурги прооперували серце без розрізу - клапан був введений через прокол в шкірі. Спочатку серцевий протез завели в стегнову артерію, а потім доставили до серця.

Другою особливістю операції була відсутність тривалого наркозу. Хірурги пояснили, що враховували солідний вік пацієнтки. 80-річній жінці була протипоказана традиційна операція на відкритому серці і з підключенням до апарату штучного кровообігу.

Ще один вартий уваги фактор - вартість операції. Якщо підрахувати всі витрати, то обійшлася б операція майже в мільйон гривень, але лікарня взяла на себе закупівлю аортального клапана: протез був спеціально замовлений з-за кордону за рахунок медустанови.

«До нас жінка потрапила вже у вкрай важкому стані - з набряком в ногах і рідиною в легенях. Діагноз: критичний аортальний стеноз ... Серце не могло прокачувати кров, працювало з потрійним навантаженням, страждали всі органи ... Без операції що пацієнтка не прожила б і кількох місяців », - розповів гендиректор лікарні Олег Самчук.

За словами Олега Самчука, пацієнтка прокинулася ще на операційному столі. Оскільки не було розрізу грудної клітини, тривалого наркозу, апарату штучного кровообігу, вона не вимагає відновлення і реабілітації.

"Уже через день-другий ми її випишемо», - пообіцяв лікар.

Джерело: Факти

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень