Умань для хасидів закрили. Так вирішили у Кабміні й мерії

Тисячі паломників з Ізраїлю традиційно приїздять у вересні

Україна цього року обмежить в’їзд паломників-хасидів. Нагадаємо, вони щороку відвідують Умань під час свята Рош га-Шана (свято початку нового року). Причини такого рішення пов’язані з епідеміологічною ситуацією, повідомляє міський голова Умані Олександр Цебрій:

Результатом учасників міжвідомчої наради в приміщенні МЗС України стала спільна думка, що ПРИБУТТЯ ДЕСЯТКІВ ТИСЯЧ ПАЛОМНИКІВ-ХАСИДІВ ДО міста УМАНЬ для ПРОВЕДЕННЯ СВЯТКУВАННЯ У ТРАДИЦІЙНОМУ ФОРМАТІ Є НЕМОЖЛИВИМ, враховуючи такі фактори:

  • нинішню епідеміологічну ситуацію в Державі Ізраїль(належить до країн «червоної зони» через показник захворювання на COVID-19);
  • заборону проведення масових заходів в Україні;
  • навантаження на українські медичні заклади;
  • необхідність створення значної кількості місць для обсервації та забезпечення безпеки життя та здоров‘я як громадян України, так й іноземних громадян;
  • складнощі з контролем правоохоронними органами за дотриманням паломниками режиму самоізоляції.

Також у результаті низки переговорів та зустрічей між посадовцями обох країн, ізраїльська сторона з розумінням сприйняла скасування міжнародного паломництва до Умані цього року.

Щодо спроби заполітизувати питання цьогорічного приїзду хасидів до Умані, зокрема, карантинні обмеження подаються деякими організаціями як приклад «антисемітизму» - існує нагальна необхідність вироблення узгодженої державної позиції та відповідного рішення щодо організації цьогорічного відзначення Рош-аш-Шана іудейською громадою.

Нагадаємо, що щороку паломники приїздять в Умань наприкінці вересня – початку жовтня аби відвідати могилу Раббі Нахман із Брацлава, засновника брацлавського (бресловського) хасидизму. За даними Вікіпедії у 2015 році в Умані було до 30 тисяч паломників, у 2016 році — понад 31 тисяча.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень