Українцям вимикатимуть світло і без обстрілів: дві причини

Деякі об’єкти після ремонту запрацюють тільки в листопаді

Ремонти об’єктів пошкодженої через обстріли інфраструктури – тривають. Деякі з них запрацюють тільки у листопаді.

Експерти пояснюють, що навіть без нових ракетних атак знеструмлення можливі. Через сильне зниження температури повітря зростатиме споживання електроенергії, а відтак виникатиме її дефіцит. Тож в період таких навантажень доведеться застосовувати графіки стабілізаційних вимкнень. Дефіцит може виникати, коли температура опускатиметься до 10 морозу.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповідав, що замість одного великого генератора купують 50 дрібних. Якщо через нові атаки виведуть з ладу один генератор, решта 49 працюватимуть. Окремі об’єкти вдалося розмістити під землею, а наземні захистили блоками та мішками з піском. Такий захист може зберегти об'єкт як мінімум від наслідків атаки дрона.

Нагадаємо, що у Міненерго запевняли, що без атак РФ на об'єкти енергетичної інфраструктури вводити графіки відключення струму не будуть. Росія щодня завдає нових ударів, але поки вони не мають масового характеру. Ворог намагається зруйнувати склади енергокомпаній, спрямовує ракети до ТЕЦ на Донеччині. Фактично це тероризм, адже ворог прагне зробити це саме взимку.

Графіки можливих відключень електроенергії затвердили у всій країні до 1 жовтня. Тож як тільки в енергосистемі виникне дефіцит, «Укренерго» дасть вказівку скоротити споживання, енергетики введуть у дію графіки.

Найпозитивніший сценарій для українців виглядає наступним чином - якщо рф не зможе успішно атакувати енергооб'єкти, а зима буде теплою, то значних проблем для енергосистеми не буде.

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень