Українці за кордоном зізналися, що змусить їх повернутися додому

Родинні зв’язки – це найпотужніший аргумент

Українці, які змушені були тікати від війни та знайшли тимчасовий прихисток за кордоном, готові повернутися додому – але за певних умов. Серед переселенців у Польщі провели опитування, учасниками якого стали близько 1780 громадян України.

За даними аналітичного центру Gremi Personal, найпотужнішим аргументом для українців є возз'єднання з сім'єю, заради цього готові повернутися 25% опитаних.

 

На другу сходинку переселенці поставили можливість працювати й отримувати гідну зарплату та пенсію, так відповіли 10% опитаних.

 

Також людям важливі гарантії ненастання нової війни в перспективі найближчих десятиліть, а також зброя, яка дозволить захистити країну у випадку агресії. Ці умови важливі для 10% українців, аби повернутися додому.

Кожен десятий готовий їхати додому після проведення реформ (судової, освітньої, медичної, правоохоронної, економічної та антикорупційної).

Інші мотиви біженців для повернення в Україну такі:

  • 9% – вступ до ЄС і НАТО;
  • 9% – отримання підтримки для відновлення та можливості економічного розвитку для громадян;
  • 7% – можливість створити новий бізнес;
  • 6% – деокупація населеного пункту;
  • 3% – якщо повернуться люди з їхнього кола спілкування;
  • 2% – якщо держава забезпечить їх втраченим житлом;
  • 1% – можливість відновити старий бізнес.

Gremi Personal повідомляє, що переважна більшість українців працездатного віку знайшли роботу в Польщі. Зазвичай це робота на виробництві, де вони отримують від 1000 доларів на місяць. 75% з них надсилають гроші своїм родичам, які залишилися в Україні.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень