«I am from Ukraine»: шахраї у Лондоні зачали «косити» під українців. Чому?

Те ж стосується і решти Європи

Ви певно не раз чули від своїх друзів чи родичів, які опинилися закордоном, що в пунктах перебування біженців вони бачили багато ріжних людей (часто цілими сім’ями), які ні бельмеса не тямили українською, але мали на руках якісь українські посвідки чи навіть паспорти.

Найчастіше подібне траплялося в Німеччині, куди раніше – таким чином – намагалися перебратися «на соціал» хитруни з Болгарії та Румунії.

Нині ж картина інша: у Європі жебраки почали масово прикидатися українцями, аби розчулити перехожих та випросити у них гроші.

Про один із таких випадків розповіла в TikTok українка, яка мешкає в Лондоні, – пише РБК-Україна.

Як працює схема

«Ситуація: ти сидиш у барі в Лондоні, і до тебе підходить тип, який продає троянди і просить купити. Ти відмовляєшся і він починає говорити: «I’m from Ukraine». Ти починаєш розмовляти з ним українською, він нічого не розуміє , продовжує англійською, і ти в ах*ї, що люди такі уй*бки», – розповіла українка.

У коментарях до відео такими ж історіями поділилися українці, яких розкидала війна по світу. Кажуть:

  • У Німеччині зустріла пані, яка просила гроші, казала, що втекла з дитиною з України; мови не знала, коли я хотіла відвести її до волонтерів – втекла.
  • До мене підходила дівчина випрошувала гроші дитині на молоко, сказала шо з України, але українську не розуміє і документів нема.
  • У Парижі така ж ситуація була, але просив грошей на квиток до іншого міста бо вкрали гаманець а він з України, коли почала говорити з ним по-русски він  просто втік.
  • Зараз я у Швейцарії, місяць тому біла магазину в центрі стояла жінка, також із квітами, з табличкою «I’m from Ukraine». Ми підійшли то вона також нічого не розуміла ні російською, ні українською.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень