У зоопарк Рівного привезли тварин, які входять у десятку найшвидших на суші

Це антилопи-гарни

Двох самок та самця гарн привезли до Рівного з Чехії.

Гарни - мешканці рівнин та напівпустель півострова Індостан, а також горбкуватої місцевості з низькою трав'янистою рослинністю. Харчуються вони переважно травою. У цих антилоп самці і самки мають різне забарвлення. У самців на голові - довгі спірально закручені (штопороподібні) роги. За ці роги на них дуже полюють мисливці. І внаслідок цього популяція гарн з колись 4-мільйонної в Індії скоротилася до близько 10 тисяч.

Індуси по-різному ставляться до цих антилоп. Одні шанують як священну тварину, інші вважають, що вона приносить нещастя.

Гарна — один із найбільш швидких мешканців суші, адже може розвивати швидкість до 72 км/год. У деяких регіонах Індії замість собак для полювання на гарн використовують одомашнених гепардів. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень