У центрі Рівного встановлять кіоск із літерою «І»

Це буде на вулиці Соборній

Цей кіоск –

це туристично-інформаційний центр.

Встановити його запланували орієнтовно за 100 метрів від пам’ятника Марії Несвицькій ближче до магазину «Квіти» біля органного залу.

На встановлення туристично-інформаційного центру з бюджету міста виділили 150 тисяч гривень.

Детальніше розповідає начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко:

Зараз виділили 150 тисяч гривень. Зараз купимо основу. Це буде металоконструкція зі склом.

 

Вже наповнення цієї металоконструкції будемо робити в наступному році. І запускати вже будемо офіційно роботу цього центру в наступному році.

 

Зараз просто поставимо, щоб використати кошти, які нам виділені, і щоб Рівне не випадало з канви туристичної області.

За словами Тараса Максименка, щоб виготовити малу архітектурну форму туристично-інформаційного центру, вони вивчали, як виглядають такі центри за кордоном.  

За нашими планами, якщо справляться майстри, які виконують цю роботу, то він не має випадати сильно з канви інформаційних центрів всього світу. Тобто це має бути такий нормальний добротний МАФ, де зручно отримати консультацію, допомогу для туриста. Це велика ознакувальна буква «І» має бути. Це має бути прозоре зі скла все, таке, щоб і його з дороги було видно, і з пішохідки. Тобто це має бути, як за кордоном.

Інформаційно-туристичний центр, каже Максименко, буде створено в межах концепції розвитку туризму у місті загалом. І він стане продовженням проекту громадського бюджету «Від мамонтів до Рівного», в межах якого буде встановлено вказівники, таблички на кожній історичній будівлі.

Це 21 стовп, це 130 табличок, це колони такі невеличкі на місці зруйнованих уже пам'яток, яких не існує, як от, наприклад, театр Зафрана, німецька кірха для баптистів-євангелістів, яка стояла біля Клима Савура недалеко. Таким чином ми оце все хочемо звести разом. 

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Туризм
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень