У Рівному виник парадокс у суді із держслужбовцем. Його звільнили незаконно?

Справа Юрія Приварського лише починається, а вже має багато цікавого

Перше засідання у справі Юрія Приварського проти Рівненської ОДА відбулось у Рівному 22 вересня із запізненням на 30 хв. Тобто о 16 - 00.

Представник Юрія Приварського. Фото РВ

Позов колишнього першого заступника голови РОДА Юрія Приварського розглядала суддя обласного окружного адміністративного суду Наталія Друзенко.

Юрій Приварський - зліва, Олексій Муляренко - справа

Самого позивача не було, бо він на лікарняному. Про це повідомив представник держслужбовця, юрист Дмитро Троянчук.

Після годинного засідання з’ясувалось, що справа ця парадоксальна. Адже Приварського звільнили за порушення присяги, яку він у РОДА не складав.

Два представники Рівненської ОДА. Фото РВ

Виявилось, що Юрій Приварський присягав на вірність державі, коли заступав на посаду ревізора Контрольно-ревізійного управління (КРУ) в Рівненській області. Це було у далекому 1999-му році.

Тоді, у 1999 році, йому просто зробили запис у трудовій книжці. Цього запису, нібито, було достатньо для того, щоб кілька років тому його прийняли на посаду першого заступника голови Рівненської ОДА.

КРУ давно вже немає.  А присяга – дійсна. Тож представники адміністрації мали б її знайти. Однак цього не зробили. Тож нині цим питанням, присягою Приварського, буде займатись окружний адміністративний суд Рівненської області.

Ось, що ухвалила суддя Наталія Друзенко:

Витребувати в управлінні Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області, як правонаступника КРУ, копію присяги Приварського Юрія Юрійовича, яка була прийнята 20 квітня 1999 року під час призначення на посаду старшого контролера-ревізора КРУ в Рівненській області. У випадку відсутності цього документу невідкладно повідомити про місце, де його можна знайти.

Суд має вивчити це питання до наступного засідання. Поки ж оголошено перерву у судовому засіданні.

Наступне засідання у справі вже призначили на 17 жовтня. Орієнтовний час – 14 - 00.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень