У Рівному дві працівниці банку здійснили шахрайські махінації через рахунки 79 осіб

Тепер їх судитимуть

У Рівному судитимуть двох екс-працівниць банку за незаконні операції з коштами, які вони здійснили через рахунки 79 осіб.

У грудні 2016 року до поліції звернувся 36-річний рівнянин,якому відмовили у наданні субсидії через проходження надто великої суми грошей через його банківський рахунок.

Утім, чоловік запевнив, що рахунок у вказаному банку ніколи не відкривав і стільки грошей ніколи не отримував.

Правоохоронці встановили, що у 2015 році невідома особа від імені заявника продала вторинну сировину на суму 156 000 гривень.

Ці дані надійшли у Державну фіскальну службу України, що і стало причиною відмови у наданні субсидії.

Правоохоронці встановили, що впродовж 2015-2016 років працівники одного підприємства здійснили купівлю-продаж вторинної сировини, а гроші від купівлі перерахували на 79 карткових рахунків фізичних осіб, відкритих в одному із відділень банку, каже прес-офіцер Нацполіції області Марія Юстицька.

У результаті проведених слідчих дій працівники поліції вийшли на слід 44–річної рівнянки,  старшого менеджера з обслуговування клієнтів банку.

Зловмисниця, діючи умисно, з корисливих мотивів, маючи доступ до автоматизованої банківської системи, скориставшись своїм логіном та паролем, внесла завідомо неправдиві відомості до системи про відкриття 79 розрахункових рахунків громадян.

 

Після цього, за попередньою змовою із 65-річною жителькою обласного центру, яка перебувала на посаді старшого касира того ж банку, провели операції по зняттю вказаної готівки через касу шляхом підроблення відповідних документів.

55 осіб засвідчили, що ніколи не здавали вторинну сировину і не отримували грошей від підприємства. До того ж не мали карткових рахунків у вказаному банку, а у документах стосовно відкриття рахунків та отримання грошових коштів в касі банку стояли не їхні підписи.

Обом жінкам слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів. За скоєне їм загрожує до шести років за ґратами. Судове засідання у цій справі призначено на вересень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень