У Рівне приїхав справжній революціонер класичної музики, бандурист Валентин Лисенко (ФОТО/ВІДЕО)

Відомим він став завдяки своєму ексклюзивному винаходу, який  дозволив перетворити бандуру на електроінструмент, таким чином, підсиливши звучання.

Це дало змогу бандуристу дещо відійти від класики і виконувати також і сучасну електронну музику: транс, техно та навіть співпрацювати з діджеями. На ексклюзивну розробку у музиканта пішло три роки.

Він повністю замінив дерев’яні елементи, які, зі слів бандуриста, заважають звучанню, замінивши матеріал корпусу титаном. Деякі елементи виготовлені вручну. Таким чином, інструмент вдалося полегшити на 2 кілограми. Разом з чохлом осучаснена бандура важить 7 кг, що дає змогу літати на гастролі і не здавати інструмент в багажний відсік, а брати з собою в салон. В декорі бандури використаний петриківський розпис.

Така бандура, за словами автора, коштує як автомобіль. Та незважаючи на таку вартість, є замовлення від земляків із-за кордону: з Бурятії, Аргентини, а два тижні тому ще одна поїхала в Японію.

Але захищати магістерську роботу з ексклюзивною розробкою та авторською програмою музикант світового рівня вирішив саме у Рівному:

 

 

- Чому саме Рівне було вибрано? Тому що тут дуже гарні можливості захиститися, отримувати гарні знання і найкращі можливості для того, щоби грати з оркестром. І мені дуже сподобався зал наш Будинку культури. Коли культура буде так відновлюватися  - в таких залах буде хотітися виступати. Будь-який артист сюди приїде залюбки і буде грати тут, саме в Рівному.  

 

Валентину Лисенку вже пропонували застрахувати пальці, але музикант поки не наважився. Між тим, його розробка зараз в стадії патентування. Також Валентина називають улюбленцем олігархів, але для рівненських він поки не грав. Водночас його композиції слухали багато політиків, навіть європейських.

Впродовж концерту у Рівному Валентин Лисенко відіграє музичні твори найрізноманітніших напрямків – від хітів 80-х до композицій голлівудського композитора Ганса Ціммера у супроводі оркестру. Обіцяє бандурист і імпровізувати під час виступу. Не обійдеться  і без виконання композиції, яка відіграла ключову роль у впізнаваності бандуриста - «Shape of My Heart» Стінга.  

Тож усіх охочих послухати музику запрошують на концерт у середу,  8 червня, о 19:00 у міський Будинку культури у парку Шевченка. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень