У міськраді Рівного майже не лишилося УКРОПівців

Бо з трьох її членів двох з партії виключили

Перед мікрофоном - Олександр Довжаниця. Він тепер єдиний УКРОПівець міськради

Це Юрій Сухий та Ольга Криж. З партії їх виключили ще 10 березня на загальних зборах міської організації УКРОПу. Але оголосили про це лише на останній сесії міськради, яка відбулася 25 квітня.

Про причини виключення розповів нині єдиний член УКРОПу у міськраді Олександр Довжаниця:

Рада міської організації – це керівний орган міської організації, який проводив аналіз голосувань на сесіях міської ради за рік. І там з’ясувалося, за результатами голосування, що неодноразово Криж і Сухий голосували всупереч рішенню ради.

Прикладами такого непослуху колишніх однопартійців Олександр Довжаниця називає голосування за надання землі під будівництво на березі Басівкутського озера, під гараж у дворі 16-поверхівки на вулиці Гагаріна тощо.

А ось з фракції виключити Юрія Сухого та Ольгу Криж, каже Олександр Довжаниця, не можна. Бо, відповідно до нещодавніх змін до регламенту міськради, вихід може відбуватися або за заявою самого вихідця, або за рішенням більшості у фракції. Заяви на вихід Криж та Сухий навряд чи добровільно напишуть. До того ж, становлять більшість у фракції.

Нас у фракції троє. Він і вона – це чоловік і дружина. Тож не проголосують за те, щоб себе з фракції виключити. Тобто партія ніяк вплинути на це не може. В обласній і Верховній радах може партія це зробити. А в міській перешкоджає цьому регламент.     

Юрій Сухий та Ольга Криж (фото з сайту ERVE.UA)

Ініціювати зміни до регламенту через це Олександр Довжаниця не збирається. Каже, що не встигне це зробити до завершення повноважень. І більшість у міськраді, а її складають БПП та «Свобода», не дадуть своїх голосів за таку зміну. Тим паче, що, за його словами, Криж і Сухий голосують протягом останнього року так, як БПП.    

Не будуть УКРОПівці і відкликати їх із депутатів.

Ініціювати відкликання їх взагалі з депутатів – це дуже довга процедура. Це треба 4 тисячі підписів за місяць зібрати. Тож поки жити будемо з тим що є.

 

Є  у мене думки про те, щоб взагалі вийти з фракції і щоб вони не мали права використовувати символіку і назву партії, бо вже не є її членами. Наші юристи зараз працюють над цим, - пояснює Олександр Довжаниця.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень